Yük Asansörleri

Esas olarak yüklerin, genellikle personel refakatinde taşınması için tasarlanmış asansörlerdir. Yük asansörleri otel, iş merkezleri, çok katlı depolar, alışveriş merkezleri , fabrikalar gibi yerlerde kullanılmaktadır. Bu tip asansörlerde konfor ikinci planda olup, yük taşıma kapasitesi ve güvenlik ön plandadır.

Bu tip asansörlerde genelde hızın düşmesi dikkate alınmayarak kaldırma kapasitesini yükseltmek için palanga sistemler kullanılır. Yük taşıma kapasitesi 500 kg 'dan başlayarak 10.000 kg ' a kadar ulaşabilir. 

binaların içinde bulunan asansör boşluklarına montajı yapılabileceği gibi, ihtiyaç halinde uygun bir konstrüksiyon yapılarak binanın dışına da montajı yapılabilmektedir.

Yük asansörleri, kullanım durumlarına göre pistonlu yük asansörü, halatlı yük asansörü, makaslı yük asansörü, rampalı yük asansörü olarak değişik modelleri bulunmaktadır. 

Tüm asansör tiplerinde olduğu gibi yük asansörlerinde de güvenlik ön plandadır. İmalat ve montajı uluslararası standartlara göre yapılması zorunlu olan asansörlerin aylık periyodik bakımları ve yıllık kontrolleri kesinlikle aksatılmamalıdır. 

Asansörlerin montaj ve bakımları ile yıllık kontrolleri yetki belgesi olan firmalar tarafından yapılmalıdır. Bu süreçlerin kanuni sorumlusunun bina yöneticileri olduğu unutulmamalıdır.

Toker Asansör olarak sektörde saygın bir şekilde , yetişmiş teknik personelimizle uzun yıllardır , kalitemizden ödün vermeden , güvenli bir şekilde asansör bakımlarını gerçekleştirmekteyiz. 

Logo Tasarımı

Güven Üretiyoruz.