Sedye Asansörleri

Sedye asansörlerinden asıl amaç konfordur.  Diğer tip asansörlerdeki  kadar  sarsıntıya sahip olmamalıdır. En ufak bir sarsıntı bile sedye üstünde yatan bir hasta için bir tehdit unsuru olacaktır. Bunun yanında anti bakteriyel bir ortama ihtiyaç vardır. Sedye asansörleri paslanmaz çelik kaplamalarına sahiptir. Hastaların hiçbir şekilde rahatsız olmamaları için tasarlanmalıdır. Asansör kapıları diğer tiplere göre daha geniş , butonlar da daha aşağıda olmalıdır. Kabin içindeki ışıklandırma hastayı rahatsız etmemelidir. Tasarımda dikkat edilmesi gereken bir konu da asansöre en az bir sedye ve bir rafakatçi sığacak şekilde boyutlandırılmasıdır.

Elektrik kesilmelerine karşı önlem, antibakteriyal tedbirler, paslanmaz tutunma kolları  gibi ekstra donanımlar ilave edilerek hijyenin ön plana çıkartıldığı  asansörlerdir.

Sedye Asansörlerinde 1600 kg’dan , 2000 kg’a kadar taşıma kapasitesine ve 0,40 m/s’den 3 m/s’ye kadar hıza sahip olan III. Sınıf hasta asansörleri tam otomatik veya yarı otomatik olarak tercih edilebilir. Diğer asansörlerden ayrıcalıklı özelliği; hastanın konforu ve daha sağlıklı, güvenli taşınmasıdır. Sedyenin asansöre giriş-çıkışında sarsıntı olmaması için kabin katlara göre hassas ayarlanır. 

Asansör montaj ve bakımları yetki belgesi olan firmalar tarafından yapılmalıdır. Güvenlik ön planda olduğu için aylık bakımlar ile yıllık kontroller kanunen yapılmalıdır. Bu süreçlerin kanuni sorumluluğu bina yöneticilerindedir.

Toker Asansör olarak sektörde saygın bir şekilde , yetişmiş teknik personelimizle uzun yıllardır , kalitemizden ödün vermeden , güvenli bir şekilde asansör bakımlarını gerçekleştirmekteyiz. 

Logo Tasarımı

Güven Üretiyoruz.